fredag 28 maj 2010

v. 21-22

Hej alla Sköldisar!

Veckan som gått har bjudit på två annorlunda saker som brutit av det vanliga schemat. I tisdags var vi och såg teatern "Up to you". En teater i rafflande tempo som tog upp frågan om "personlighetsutveckling" och vad som krävs för att duga i olika sammanhang.

Idag har vi sprungit i Nackareservatets fina nät av motion- och rekreationssslingor, njutit av blandat väder som till slut bjöd på värmande sol och spelat fotboll i stort blandat gäng med allt från första klassare till nior. Härligt!

Tycker man om detta med avbrott från schemalunken kommer nästa veckas upplägg att glädja eftersom de flesta av personalen åker på utbildningsresa onsdag-söndag. På måndag blir det bild istället för klasstiden på morgonen. På bildpasset finns det möjlighet att redovisa bildanalysen muntligt för de andra i klassen. Nästa tillfälle för detta är annars den 14: juni.

Tisdag går enligt schemat

Onsdag, 8:orna kommer att jobba med Sabine hela dagen och åka till Hellasgården och dess omgivningar för biologiexkursion på em. De kommer att äta på skolan och kommer att vara tillbaka till 16-snåret. Badkläder är bra att ta med om badsug uppstår. 7:orna kommer att åka på utflykt med Späckhuggarna till Tyresta med Martin. Tag med matsäck och bra kläder för skogsvistelse och kanske badkläder. Ni är tillbaka frammåt 14-tiden.

På torsdag blir även det heldag med Sabine för 8:orna och går då 9-14. 7:orna kommer att få en härlig hemuppgift i biologi som kommer att kräva mer utomhusvistelse men behöver inte komma till skolan. De som inte gjort klart bildanalysen får jobba med den med för att göra klart.

På fredag har 8:orna heldag med hemkunskap och Robert och kommer att gå 9-14. 7:orna gör en utflykt med Späckhuggarna Asimina och Dharana. Det blir trädgårdspyssel vid en kolonilott och kanske även här lite bad om vädret tillåter. Dharana återkommer om det behövs matsäck för denna utflykt.

I veckan som kommer blir det ingen stödtid i engelska på onsdag.

Slutligen vill jag säga att det är viktigt att vi pedagoger får in alla arbeten och uppgifter som ska tas med i betygsbedömningen senast den 4:e juni. Annars blir det för sent för oss och omöjligt att hinna med.


Trevlig helg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar