fredag 25 september 2009

vecka 39-40

Hej alla!

Denna vecka känns det som att det mesta har rullat på som vanligt förutom att det var relativt tomt på skolan igår när 8-9:orna var iväg på rättegång. Enligt de jag hört som var där var det ett väldigt spännande fall som engagerade de flesta åhörarna. En misshandel på ett gymnasium, som skedde för ett år sedan. Det lär på det hela taget varit en härlig utflykt med en harmonisk grupp.

I övrigt har veckan präglats av att vi har stängt elevernas sällskapsrum delvis av säkerhetsskäl men även med omtanke om inventarier. Det är i allmänhet väldigt många barn därinne på rasterna och i samband med att de öppnar spärrarna på fönster när det blir hett samtidigt som det ibland går vilt till därinne blev situationen ohållbar. Det har även förekommit klotter och kuddar har farit runt och ut ur fönster. Vi jobbar på att hitta lösningar tillsammans med eleverna. Vi får se hur det går!

Nästa vecka innebär inte något särskilt att tänka på vad det gäller aktiviteter förutom utegympa på måndag och orientering ute på tisdag.

Ha en bra helg!

1 kommentar:

  1. Jag har läst ett "upprop" som elev/elever har skrivit ang. stängningen av uppehållsrummet. Där ger dom flera konkreta tips till lösningar;

    - Fler sittplatser (kuddar, stolar..)
    Uppehållsrummet delas av åk 5-9 (5:orna är bara där då dom har gemensam lektion med 7:orna). Alla hemvisten har hemvistpeng ca. 750kr/barn o år. Om åk 5-9 gemensamt bestämmer att lägga en liten del var för att upprusta uppehållsrummet samt åker och handlar med förälder (jag har erbjudit mig)så kanske det blir lättare att vara aktsam om grejorna.

    - Längre säkerhetsspärrar till fönsterna. Lokalansvarig på skolan samt vaktmästarföräldrarna i sköld kan säkert lösa detta. Sanna har namnen.

    - En klottervägg (svart tavelvägg). Det finns föräldrar som redan har planer på att fortsätta fixet i uppehållsrummet. tala med Anneli ramirez o Sanna Fållbäck ang. detta.

    SvaraRadera