fredag 20 november 2009

v 47-48

Hej alla sköldpaddor och föräldrar!

Det har varit en trevlig vecka. Vi startade ju upp med ett besök i Sydpolen där alla hade jättekul och lekte av sig. Det funkar jättebra att sticka iväg på grejer med klassen det är aldrig några problem att hålla ihop gruppen då och få dem att lyssna, det känns jätteskönt.
Det har varit rätt många elever sjuka denna vecka, vi hoppas de tillfrisknar och är tillbaka snart. På spanskan och no-passen har vi förberett och övat inför kommande prov. På svenskan har vi fortsatt med skoltidningen som kommer att bli riktigt grym. Målet är att få den tryckt och klar till julavslutning och då alla familjer kan köpa den.
Alla har fått tillbaka resultaten från matteprovet, så hör med dem hemma hur det har gått.
Det har varit betydligt lugnare både på raster och på många lektioner.
Idag har några av åttorna följt med niorna på gymnasiemässan, Elli sa att de hade haft en bra dag. Vi var inte många kvar nu på eftermiddagen men vi hade en trevlig skapartimme på bilden innan vi städade och tog helg.

Nästa vecka:
Vi har hälso-temavecka med inriktning på mat/motion/sömn-alkohol/narkotika/tobak-kroppen/sex och samlevnad. Vi kommer bland annat att se och arbeta kring filmer på temat. De lektioner som inte kommer att beröra temat är no (när det är prov) sv och bild där mer tid behövs för skoltidningen.

På tisdag 24/11 blir det utegympa. Petter och Martin ska hålla i Parkour, så tänk på kläder för att vara ute!
No-prov för 7:or på torsdag. Ma-prov för alla sköldpaddor även det på torsdag. Det är olyckligt att det blev prov i två ämnen samma dag för 7:or men det beror på att Henning varit sjuk och vi har fått skjuta fram provet. Veckan därpå blir det prov samma dag för 8:or i spanska och no.

Vi önskar alla en trevlig helg!

fredag 13 november 2009

v. 46-47

Hej alla!

Denna vecka har jag kommit tillbaka från att ha varit sjuk med hosta som kom som efterdyning från en tidigare förkylning. Det är slående hur viktig rösten är i läraryrket när en infektion sätter sig även på stämband. Nu är jag tillbaks och det känns skönt att vara här och kunna bidra. Veckan började bra och både elever och lärare uppfattar det som att det har blivit bättre generellt men jag vill ändå sätta ett litet frågetecken kring detta vad det gäller 5-7 gruppen. Som jag sa på föräldramötet kommer ca: halva klassen inte i tid och det är några som avbryter och kommenterar när andra har ordet. Mobiltelefoner är också ett större problem i denna grupp.

Även på torsdag morgon var det många sköldpaddor som inte kom i tid. Ca: 5 st.

I veckan som kommer ska vi åka till Sydpolens äventyrsbad i Södertälje. Sköldpaddorna samlas vid Skarpnäcks T-bana kl 9.00. Man får ta med matsäck eller pengar att handla mat för på badhuset. Vi ser till att komma hem senast då de normalt skulle sluta.

Detta innebär att det inte bli någon stödtid med Ellinor denna dag.

Senare på fredagen så ska 9:orna åka till gymnasiemässan dit även några av 8:orna får följa med men då ska de ha ett konkret syfte, att kolla upp något särskilt de funderar på angående gymnasieval, och meddela Ellinor detta.

Det var nog allt, ha en bra helg!

/Henning

fredag 6 november 2009

v.45

V. 45
Hej!
Veckan som gått har jag upplevt som rörigare än vanligt på lektionstid, delvis tror jag att det beror på att vi har varit färre pedagoger på plats. Själv låg jag hemma i feber måndag och tisdag. Torsdag och fredag var det Hennings tur att vara hemma med hosta och förkylning. Vi har därför inte kunnat vara dubbla på de passen där det så väl behövs. Men det finns flera orsaker till att det är oroligt just nu.

Efter fredagens sista timme känner jag mig alldeles matt så egentligen borde jag kanske inte skriva veckobrevet just nu, för självklart har det funnits ljusglimtar även denna vecka (men samtidigt vill jag också kunna ta helg och släppa arbetet för en stund).
Rasterna har däremot varit lugnare, fler har tänkt på att inte springa eller skrika i korridoren, vi pedagoger har också varit mer närvande på raster.

Vi har gått ut med information på mejl om situationen just nu och fått flera reaktioner från föräldrar, nästa vecka har vi ju föräldramöte där vi får prata vidare om det här.

Jag är ledsen att detta brev blir kort och inte särskilt upplyftande inför helgen men hoppas att ni förstår och att ni har förtroende för att vi verkligen försöker göra allt vi kan för att alla ska kunna ha det bra på skolan.


Vecka 46

Tisdag kl 16.30 -17.30
Öppet hus.Sprid gärna till de som är nyfikna på skolan!

Torsdag kl.18.00
Föräldramöte för sköldpaddor och Krabbor.

OBS: Jag har mejlat några föräldrar angående tider för utvecklingssamtal, ni som ännu inte fått en tid, det är på gång! Ni är också välkomna att själva kontakta mig och föreslå en tid. Detta gäller de föräldrar vars barn jag är mentor för. Övriga kommer Henning att ta kontakt med.

Dharana