fredag 13 november 2009

v. 46-47

Hej alla!

Denna vecka har jag kommit tillbaka från att ha varit sjuk med hosta som kom som efterdyning från en tidigare förkylning. Det är slående hur viktig rösten är i läraryrket när en infektion sätter sig även på stämband. Nu är jag tillbaks och det känns skönt att vara här och kunna bidra. Veckan började bra och både elever och lärare uppfattar det som att det har blivit bättre generellt men jag vill ändå sätta ett litet frågetecken kring detta vad det gäller 5-7 gruppen. Som jag sa på föräldramötet kommer ca: halva klassen inte i tid och det är några som avbryter och kommenterar när andra har ordet. Mobiltelefoner är också ett större problem i denna grupp.

Även på torsdag morgon var det många sköldpaddor som inte kom i tid. Ca: 5 st.

I veckan som kommer ska vi åka till Sydpolens äventyrsbad i Södertälje. Sköldpaddorna samlas vid Skarpnäcks T-bana kl 9.00. Man får ta med matsäck eller pengar att handla mat för på badhuset. Vi ser till att komma hem senast då de normalt skulle sluta.

Detta innebär att det inte bli någon stödtid med Ellinor denna dag.

Senare på fredagen så ska 9:orna åka till gymnasiemässan dit även några av 8:orna får följa med men då ska de ha ett konkret syfte, att kolla upp något särskilt de funderar på angående gymnasieval, och meddela Ellinor detta.

Det var nog allt, ha en bra helg!

/Henning

2 kommentarer:

  1. Har ni i gruppen diskuterat hur ni kan hantera det här med mobiler i klassrummet? Jag tror alla föräldrar instämde på senaste mötet att det inte finns ngn anledning att ha mobiler på lektioner och förslaget var att mobilerna samlas ihop i en låda och återfås när lektionen är slut. Om problem kvarstår vill föräldrar få ett samtal hem.

    SvaraRadera
  2. Tack för att du tog upp detta igen, vi har inte hunnit med det men ska absolut ta tag i det till nästa vecka!/Dharana

    SvaraRadera