fredag 8 januari 2010

v1-2

Hej och välkomna tillbaka!

Igår, torsdag, återförenades vi i skölpaddsgruppen. Det var en positiv stämning, om än lite surrig som det kan vara efter lov. Vi började med att prata ihop oss om hur vi vill ha det under lektioner och raster. Detta kom vi fram till, och alla var med på det:
* vi lärare samlar in mobiler och mp3/ipod inför varje lektion, och ger tillbaka på raster. Detta för att slippa tjat under lektioner om att dessa ska plockas ner. Vill man inte lämna in måste de förvaras i skåpen.

* Vid sen ankomst smyger man in tyst och sätter sig på sin plats utan att göra väsen av det. Man tar själv ansvar för att ta reda på vad man har missat. I första hand hör man med kompisar, sen med lärare under rast så att de som kommit i tid ska slippa höra en hel genomgång igen. Även när man har varit sjuk tar man ansvar för att ta reda på vad man har missat och behöver ta igen. Det är viktigt att börja ta eget ansvar om man inte redan gör det.

*Vi fortsätter med att sitta två och två i klassrummet eftersom de flesta vill det. Vi pratar en i taget och lyssnar på varandra.

*I korridoren tar vi det lugnt, inget spring, skrik eller musik, så att alla kan känna sig trygga. I sällskapsrummet har vi lugna aktiviteter, spelar spel, lyssnar på musik, hänger.
När lärare säger till för att man inte sköter det får man gå därifrån direkt, utan varningssystem.

*I rörelserummet kan man leka och springa av sig varje lunchrast utom när man har uterast. Vi respekterar när en särskild lek/sport pågår därinne och är med eller går inte in.

* Skåpen är nymålade och fina, alla verkar nöjda. Vi ska hålla det snyggt och inte klottra eller komma med tråkiga kommentarer nu när några har ansträngt sig och gjort ett lyft för oss alla.

* Vi har köpt in wii-spel till skolan. elevrådet tar fram ett system så att alla som vill spela ges möjlighet vissa lunchraster.

*Var och en torkar sin egen plats i matsalen, de flesta tycker det är bäst, det gäller att komma ihåg det! Vi kan inte hänga kvar för länge i matsalen efter att ha ätit eftersom vi måste tänka på att lämna plats åt andra.

*2 värdar varje vecka har extra koll på sällskapsrummet, att det går lugnt till och att det städas upp.

*Sjukanmälan ska göras av föräldrar! Det är enklast att ringa mej på mobilen. Eller Henning, när han är tillbaka.

* Stödtider startar v.2 Tisdag kl.8 eng/so torsdag kl.8 ma/no fredag kl 8 svenska/spanska. Ta tillvara på dessa tider om du halkat efter, behöver extra hjälp, eller varit sjuk. Dessa tider gäller även för att komma och göra omprov!

Ja det var väl det. Vi prövar och utvärderar regelbundet på måndagens klassråd.

Sen hade vi svenska och har börjat prata om författare och böcker eftersom vi ska ha ett läsprojekt den här terminen. Jag väntar på böcker från cirkulationsbiblioteket. De allra flesta är entusiastiska över läsprojektet än så länge!
Idag, fredag, har vi fortsatt diskutera kring författarskap och svarat på frågor utifrån en text som reflekterar kring temat. Vi har också haft bild och arbetat med självporträtt så alla har suttit och stirrat in i speglar och tränat på att observera linjerna och skuggorna i ansiktet. Sen har de haft matte med Kiki.

Henning har, för er som inte visste det, fått en lite pojke! Han kommer tillbaka mot mitten av vecka 3. Fram till dess kommer vi att ha en vikarie här på Hennings timmar.

Jag har delat ut nya scheman till alla. De stora förändringarna är att sjuorna inte längre har några lektioner ihop med hajar, åttorna har inte längre svenska ihop med krabbor, usik och bild är numera halvklasstimmar.

Sjuorna har uterast på tisdagar. Åttorna har uterast på torsdagar!
Det kom önskemål om att vi lärare hittar på aktiviteter ute ihop med de som vill- kul tycker jag, det blir nog torsdagar för min del.

Vi har en ny elev, Celicia som ska vara med första timmen varje dag nästa vecka för att prova hur det känns. Hon går i sjuan. Vi hälsar henne välkommen till klassen.

Nästa vecka kör vi enligt schemat. Trevlig helg!
Tack och hej!
/Dharana

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar