fredag 29 januari 2010

vecka 4-5

Hej allihop!
På måndagens klassråd bestämde klassen bland annat att vi inte längre ska samla in mobiler inför varje lektion. Lärarna har inte varit konsekventa, det tar tid och elever glömmer att ta tillbaka dem när de ska hem, var anledningarna. Istället måste alla ha dem i skåpet eller på tyst läge och inte hålla på med dem. Görs det ändå samlar läraren in.
En planeringsgrupp bestående av 4-5 elever satt med Assimina och planerade på vilka sätt klassen ska samla ihop pengar och vilken trevlig aktivitet vi kan tänkas göra tillsammans framåt våren.

På svenskan har vi fortsatt läsa våra böcker, alla sitter tysta som ljus då. Denna vecka ska alla ha läst till minst...
"sms från soppero"- s.66
"Stor i käften" - s.91
"Fighting spirit" - s.57
"Välkommen till ghettot" - s.97

De flesta har kommit längre och några har redan läst ut och påbörjat nya böcker. Ni som ligger efter behöver läsa på kvällarna hemma.

Åttorna har även arbetat med prao-förberedelser på svenskan och med förberedelser inför nästa års nationella prov, bra att redan nu komma in i tankebanorna och förstå målen.
Vill passa på att uppmana föräldrar till barn som ännu inte ordnat någon praktikplats att hjälpa dem med det!

I matten ska alla åttor denna vecka vara klara med kap 3.5
Alla sjuor ska vara klara med kap.5.4

Sjuorna har jobbat med Islam på So denna vecka, det blev en ganska rörig lektion så alla måste ta mer eget ansvar! Jag har bokat in oss (sjuorna) på ett besök till moskén på medborgarplatsen onsdag den 10 feb. Det ska bli spännande! Återkommer mer om det nästa vecka.

Önskar alla en trevlig helg!
/Dharana

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar