fredag 16 oktober 2009

vecka 42-43

Hej!

Veckans stora tillställning Skarpnäcks fria OS har gått av stapeln och förväntningarna var höga på Sköldpaddorna som är en klass som brukar stå för klassanda och en förmåga att lyfta varandra till fantastiska resultat. Reglerna för tävlingen premierar deltagande eftersom man kan få många poäng för att de flesta är med.

Detta års OS får i det perspektivet ses som en besvikelse. Om alla elever hade deltagit och bara ställt upp i varje gren hade klassens snitt blivit 4p eftersom man får en poäng per gren. Sköldpaddornas resultat blev dock 2,89 och då ska man ha i åtanke att det var en hel del som var med och fixade fina poäng. Anledningen till det låga resultatet var att många föll av under resans gång och pysslade med annat. Tråkigt för klassen och tråkigt för de som inte tog chansen att visa vad de kan.

Denna vecka hade vi även besök från "Alla lika, alla olika" som kom och tog upp ämnet diskriminering ur olika perspektiv med hjälp av övningar och diskussion. Det verkade vara väldigt uppskattat hos eleverna, jag och Dharana blev inspirerade.

Nästa vecka är sista innan höstlovet och som ni kan se här intill är det några saker som ska vara färdiga tills dess. På torsdag får vi besök från det internationella NVC-nätverket som Marianne är engagerad i. Några elever kommer då att guida dem på skolan och berätta om skolan på engelska. Det brukar ge intressanta perspektiv både för eleverna som får fundera lite på vad som är speciellt med vår skola och så klart för besökarna som blir fascinerade av eleverna.

Ha en bra helg allesammans!

4 kommentarer:

  1. Kan vi inte bara ta snittet det skulle ha blivit om dom som inte gjorde något inte var med? Om vi inte kan det kan jag inte ändå få reda på vad det skulle ha blivit? För det känns som om det inte spelade någon roll att jag var med överhuvudtaget.

    //Tess.

    SvaraRadera
  2. Noobs som inte var med... -.-

    Vem var bäst i hela skolan förresten? Och vilken klass vann? Förmodligen vann krabborna med Petter som bästa...

    SvaraRadera
  3. Nu har varken Henning/Dharana lagt upp nåt här på ett tag... O_o

    //Samuel

    SvaraRadera
  4. Hoppsan! JAg har inte sett dessa kommentarer förrän nu. Kul att ni kommenterar! JAg ska börja kolla mer efter kommentarer till inlägg!

    SvaraRadera