fredag 5 februari 2010

vecka 5-6

Hej!

Vi lärare är över lag överens om att det har varit en bra vecka för sköldpaddorna där vi har fått ta dela av inspirerande redovisningar i engelska, prov som har gått bra för de flesta i SO, bildarbete och läsning i svenska som flyter på bra. I matten tycker jag att eleverna förutom på den sista lektionen för veckan har jobbat fokuserat. Det känns också bra att det går mycket bättre för sjuorna som grupp i NO:n. Sabine tycker att det även har fungerat bra med åttorna.

Nästa vecka går ni åttor och en och annan sjua ut på prao så det blir en liten grupp Sköldpaddor kvar. De som inte har lämnat information om praoplatsen till oss bör maila den så att vi har infon på måndag. För er som blir kvar i skolan blir det schemaändringar. Så här kommer dagarna att se ut för sjuorna:

måndag: sovmorgon till kl. 10.10 matte med krabbor och svenska. Slutar kl 14.00

tisdag: Start som vanligt kl. 09.00 på eftermiddagen kommer de att ha idrott med krabbor och slutar därför kl 16.00

onsdag: Börjar som vanligt kl 09.00 och efter lunch kommer ni att åka på studiebesök i moskén och slutar då kl. 15.30 vid Medborgarplatsen.

torsdag: Skoldag 9.00-14.00

fredag: Skoldag 9.00-14.00

På torsdagen 25/2 veckan efter praon kommer vi att ha matteprov och åttorna har nu jobbat fram till kap. 3.6. Det blir prov på kap. 3 fram tom 3.6 då. Kom ihåg att använda den instuderingsplan som jag delade ut. Där kan du checka av att du kan de olika momenten för kapitlet.

På torsdag kollar jag att ni i sjuan kommar ihåg det vi jobbade med på NO-lektionen igår om kraft och tyngdpunkt.

Vad gäller läsning så gäller att man ska ha läst denna vecka:
"sms från soppero"- s.99
"Stor i käften" - s.159
"Fighting spirit" - s.88
"Välkommen till ghettot" - s.154
Kom ihåg att föra dagbok när ni läser i veckan som kommer!

Ha en bra helg och lycka till på praon!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar